Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.

Termékek:


Pellet

Szeretnék elkerülni a gyenge minőségű pellet miatt felhalmozódó bosszúságt? Ha Ön tapasztalt felhasználó, akkor könnyen lehetséges, hogy már korábban vásárolt olyan pelletet, ami nem működött a kazábnan. A működés oka általában a pellet gyenge minősége. Másod sorban pedig a kazán, kályha nem megfelleő konstrukciója, nem megfelelő programozása, vagy programozhatóság hiánya. A pellet fűtésre alklamas kazánok, kandallók, kályák gyártói nem minden esetben készítik a készülékeket széles körűen, azaz kevés pellet fajtával tesztelik, emiatt fordul az elő, hogy a hazánkban kapható pelletetek nem minden esetben felhasználhatók a megvásárolt eszközökbe.
 
A pellet 6mm átmérőben kapható jellemzően, de gyártanak ipari fapelletet 8mm átmérőben is. A fapellet elsősorban fűtési célra fejlesztették ki, ennek gyártása precíz technológiát igényel. A lakosság számára fontos a kéreg nélkül legyártot pellet, mert ekkor csak a tiszta fa lesz eltüzelve. Az ipari fapellet azért olcsóbb, mert ott a fűrészipari nyesedéket széldeszkát is ledarálják és a kéreg is belekrül a pelletbe. Ez azért nem jó mert a kéreggel együtt bekerül föld, homok, és haszonló szennyeződés, ami égéskor salakosodáshoz vezet. Ez az oka a gyenge minőségű pelletnek. Az ipari kazánok a salak kihordására fel vannak készülve, ezért ott nem okoz problémát. Viszont a lakossági kazánoknál, vagy égőknél ez problémát okoz. Ezeknél a készülékeknél ugyanis általában nem megoldott a szennyezőanyag kihordás, az öntisztítás, emiatt ezt a felhasználonak kell megtennie. Azza sokat kell és rendszeresen takarítani.

Ezért a lakossági felhasználásra csak néhány esetben érdemes ipari minőségű pelletet felhasználni.

Mikor és kinek érdemes átállni pellet tüzelésre?

Először is, kinek érdemes átállni? Nos mindenkinek akinek már van vegyestüzelésű kazánja, és még hosszú időn keresztül használható. A vegyestüzelésű kazánokba ugyanis általában be lehet építeni pellet égőfejeket. Az általunk forgalmazott égőfejek a lengyel PELLAS, és a svéd ULMA gyártócégek termékei. Ha Ön szeretne a pellet égőfejekről tájékozódni, akkor ide kattintva olvashat róluk.

Másod sorban ha Ön fűtés korszerűsítést tervez, például a régi gázkazánt szeretné kiváltani pellet kazánra, vagy pellet és vegyes tüzelésű kazánra.
 

Milyen készülékekben lehet felhasználni a pelletet?

A pelletet felhasználhatjuk az alábbi készülékekben:
  • pellet kazán
  • pellet égőfej
  • pellet kályha
  • pellet kandalló

A jó minőségű ENPlus A1 pellet jellemzői

  • pormentes
  • szemek 5-30mm hosszúak
  • színük alapján lehetnek világosak ( nyári gyártás, vagy bútoripari hulladék felhasználásából készült pellet )
  • sötét színű, keményfa pelletek, vagy fűrészipari felhasználásból szabadban tárolt fűrészporból készült pellet
  • keményre préselt pellet szemek.